NyttigNyttig tinnitus informasjon laget av Sørlandet Sykehus.
 På konserter i sommer? Tenk hørsel, bruk ørepropper! 

 Ta en titt på utvalget  av  øreropper hos HANTEK!


 Molde Sjukehus, blant de fremste i landet på behandling av tinnitus / øresus.
 Lær om hvordan hørsel-systemet ditt virker.

Ørelys mot Tinnitus PDF Skriv ut E-post

- Historien bak ørelys skal fortrinnsvis finnes hos Hopi-indianerne i Arizona. Dette folket har gjennom årtusener brukt denne behandlingsformen mot mange forskjellige lidelser. Legenden har overlevd gennom de gamle medisinmennene (shamaner).

Hopi-indianerne brukte det i ritualer til rensning av kropp og sjel. Den kan også spores tilbake til Asia, hvor man har brukt lignende metoder.

Selve ørelyset er fremstilt av pesticidfri bomulll, dyppet i bivoks tilsatt mange forskjellige urter, som har en nyttig virkning på organismen.


Hvordan foregår en behandling ?
Behandlingen foregår ved at du ligger på siden på sofaen og ørelyset blir holdt i din øregang. Deretter blir ørelyset tent i den enden som vender bort fra øret. Vakumet som oppstår når flammen brenner og lyset slutter tett til øregangen, gjør at ørelyset stille og rolig trekker avfallsstoffer ut gjennom trommehinnen. Når lyset er brent ca. 2/3 ned tar vi ut røret og slukker det i vann. Deretter kan vi rulle opp røret og se hvor mye avfallsstoffer vi har trukket ut. Det kan virkelig kan være syn for alle og enhver, når røret noen ganger nesten er fylt med gamle medisinrester og andre avfallsstoffer, som har vært lagret i organismen. Den behagelige følelsen etter en behandling med ørelys kan ikke beskrives med ord, det må oppleves.

Hva kan du forvente deg etter en behandling ?

Du kan som regel merke en forandring etter første behandling. Men, det er på forhånd umulig å si om det skal en eller flere behandlinger til for å fjerne symptomene. For å si det sånn: "Rom ble ikke bygd på en dag." Ofte er det nødvendig å fjerne lag for lag, eventuelt supplert med homøopatiske midler. Det er forskjellig hvor mottagelige forskjellige mennesker er for behandlingen. Reaksjonen på behandlingen er også meget forskjellig. Noen blir søvnige og føler trang til å sove, mens andre blir sprengfylt med energi. Men, du må regne med at urtene i ørelysene arbeider minimum 14 dager etter at behandlingen er satt i gang. Behandlingen kan i enkelte tilfeller medføre at sykdommen blir kortvarig forverret i starten av behandlingen.

Behandling med ørelys virker fordi det på en meget lett måte berører alle refleks-sonene, som påvirker meridianbanene i organismen.

Denne nensomme tromhinne-massasjen forårsaker at kroppen blir i stand til å hjelpe seg selv på rett kjøl igjen.

Hva kan du bruke behandlingen til ?
Eksempler på områder hvor ørelysbehandling har stor effekt:
 
  • Kroniske infeksjoner
  • Svekket syn og hørsel
  • Tinnitus, støy i hodet
  • Hals og luftveisproblemer
  • Forkjølelse og influensa
  • Eksemer og allergier
  • Hodedpine og migrene
  • Svimmelhet, stress og søvnløshet
  • Og mye mere...

Og når det skrives mye mere, er det fordi det egentlig ikke er noen grenser for hva ørelys kan brukes til.


Mange mennesker er blitt hjulpet med både stoffskiftet, giktsymptomer, fordøyelsesproblemer, leddbesvær med mere.


Og sist men ikke minst, det å finne den indre livsglede igjen. Når livsgleden kommer tilbake og livet igjen begynner å få mening, slipper du byrden og finner lettelsen. Byrden er forbundet med sykdom, depresjon og sinne. Lettelse er forbundet med sorgløshet, spontanitet og glede.