NyttigNyttig tinnitus informasjon laget av Sørlandet Sykehus.
 På konserter i sommer? Tenk hørsel, bruk ørepropper! 

 Ta en titt på utvalget  av  øreropper hos HANTEK!


 Molde Sjukehus, blant de fremste i landet på behandling av tinnitus / øresus.
 Lær om hvordan hørsel-systemet ditt virker.

Acoustic CR® Neuromodulation PDF Skriv ut E-post

Acoustic CR® Neuromodulation, en ny behandlingsmetode mot tinnitus.

Etter en omfattende forskning og kliniske evalueringer i Tyskland, er det nå utviklet en ny behandlingsmetode mot tinnitus vha. et elektronisk apparat, eller en slags lydgenerator. Behandlingsmetoden er foreløpig bare tilgjengelig i Tyskland og England.


Acoustic CR® Neuromodulation behandler kilden til tinnitus, fremfor symptomene ved å treffe akkurat din spesifike tinnitus tone med viteskapelig valgte toner.

Acoustic CR® Neuromodulation er ikke i bruk annet enn i Tyskland og England og utstyret koster £4495. Med valutakursen den 18.02.2013 tilsvarte dette kr. 40 170 i Norsk valuta! I tillegg kommer tilpasning av lyd, tilrettelegging og opplæring i bruk.

Selve apparatet er så dyrt at de færreste har råd til å kjøpe dette apparatet som må til for å kunne bruke denne behandlingsmetoden. En mulighet kan være at NAV kommer opp med en støtteordning på linje med de ordningene NAV har for andre hørselsrelaterte hjelpemidler. Men dette er sannsynligvis langt opp og frem, siden denne behandlingsmetoden ikke er tilgjengelig i Norge ennå. Så vi tinnitus-rammede her til lands må nok smøre oss med tålmodighet inntil videre...