HOVEDMENY


Ting av interesse
Test tinnituslyder
HLFU Hørselhemmedes Landsforbunds Ungdom

>Startsiden
Norsk Tinnitus Informasjon etablert i 1999 ( 25 års jubileum i 2024 )

Det er viktig at disse sidene kun oppfattes som en kilde til informasjon om tinnitus, og ikke som en erstatning for den ekspertisen leger, audiopedagoger, audiografer m.fl. har på området.

På denne websiden samles informasjon om tinnitus/øresus fra ulike kilder i Norge og i utlandet. Bakgrunnen for dette er at jeg selv er hardt rammet av tinnitus og jeg mener at det er viktig å jobbe grundig med spredning av informasjon om tinnitus. Vi som har fått tinnitus, kan ha opplevd at det ikke er så mye hjelp å få fra helsevesenet. Av legene får man ofte beskjed om at man må lære seg å leve med tinnitusen. Dette er ikke lenger helt sant, da det de siste årene er opprettet behandlingstilbud mot tinnitus ved flere sykehus i norge. Vi ser dessverre at det er langt i fra alle tinnitus rammede som blir hjulpet av disse tilbudene. Men det viser i alle fall at vi tinnitus-rammede blir tatt på alvor av helsevesenet i langt større grad enn tidligere. Jeg håper og ønsker at du som besøker denne siden får en positiv opplevelse!

Med vennlig hilsen Norsk Tinnitus Informasjon v/ Skjalg Hostad - E-post - Tips noen om dette nettstedet!


Test lydfrekvensen på din Tinnitus! NAV yter stønad til Tinnitus-maskerer. Les Dr. Stephen Naglers Tinnitus E-bok. Kvinner kan få tinnitus av jernmangel

Vet du på forhånd at du kommer til å bli utsatt for et høyt lydtrykk i en eller annen form, så kan det ikke sies for ofte, BRUK VANLIGE ØREPROPPER eller FORMSTØPTE ØREPROPPER.

Vennligst rapporter døde linker til post@hostad.net


HVA GJØR DU HVIS DU HAR MISTANKE OM AT DU HAR FÅTT TINNITUS?

Får du konstant tinnitus eller øresus i et eller begge ørene, og som vedvarer i flere dager, så kontakter du din fastlege og beskriver symptomene. Legen din vil så vurdere om situasjonen krever undersøkelse hos spesialist ved et sykehus. I så tilfelle vil legen din henvise deg til nærmeste sykehus med ØNH (Øre Nese Hals) avdeling. Der vil det bli foretatt en skikkelig undersøkelse hvor det kan fastslås om du har fått tinnitus eller ikke.


ARTIKLER OM TINNITUS I MEDIA...


02.10.2023 (Kilde: stami.no)
Yrkesstøy heng saman med tinnitus hos høyrselshemma. Ein ny studie frå Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) tyder på at høyrselstap er eit viktig mellomledd i samanhengen mellom støy og tinnitus..
Les mer...

22.09.2023 (Kilde: forskning.no
)
Én av fem nordmenn har tinnitus – men behandlings­tilbudet er for dårlig. Forskere konkluderer med at mange har unødige plager og at tilbudet til pasienter med tinnitus svikter på svært mange nivå.
Les mer...

16.08.2023 (Kilde: klikk.no
)
Våren 2018 følte svenske Anna Säll seg trett og utmattet. Hun hadde presset seg selv til det ytterste på jobben og holdt generelt et høyt tempo.
Les mer...

21.10.2022 (Kilde: lommelegen.no
)
Hører du din egen puls i øret? Det kan være pulssynkron tinnitus. Kjennetegnes av rytmiske lyder, samsvarende din hjertefrekvens.
Les mer...

08.10.2022 (Kilde: ung.no
)
Hei kan tinnitus gå over av seg sjølv? Eg trur eg har det. eg satt eg hørte på lydbok på bussen og hadde på 80-90 deisbel på kanskje ein halvtime? Kva gjer eg no? Kva kjenneteikne tinnitus?
Les mer...

03.06.2022 (Kilde: lommelegen.no
)
Kjersti Marie (28) lever med konstant tinnitus. Ekstremt krevende Tinnitus er svært vanlig, og kan i uttalte tilfeller påvirke livskvaliteten vesentlig.
Les mer...

25.12.2021 (Kilde: tv2.no
)
Hørselshemmede blir diskriminert på skolen, i arbeidslivet og i sosiale sammenhenger, viser fersk rapport. Samme funksjonshemming har også ekskludert Susanne fra viktig informasjon under pandemien.
Les mer...

22.10.2021 (Kilde: vi.no
)
Mange tinnitus-pasienter vet ikke om hjelpen. Man kan oppleve en betydelig bedring av med riktig behandling, sier eksperter, som er overrasket over nye tall på hvor mange som har plager med tinnitus.
Les mer...

12.10.2021 (Kilde: nrk.no
)
Hver femte nordmann er nå rammet av tinnitus, ifølge HUNT4-undersøkelsen, Helseundersøkelsen i Trøndelag. Det er en markant økning siden 1996, da HUNT2-undersøkelsen konkluderte med at 15 prosent av befolkningen var rammet.
Les mer...

11.05.2021 (Kilde: fhi.no
)
En ny studie fra FHI viser at det er sammenheng mellom tinnitus og kronisk smerte. Forskerne fant en klar sammenheng uavhengig av alvorlighetsgrad av tinnitus, men den var sterkere ved hyppig og mer plagsom tinnitus.
Les mer...

29.03.2021 (Kilde: forskning.no
)
Hørselstap kan være blant senskadene etter covid-19. Pasienter som har hatt covid-19 rapporterer både om hørselstap, pipe- eller suselyd og svimmelhet, ifølge ny engelsk studie.
Les mer...

08.03.2021 (Kilde: lommelegen.no
)
Opplever periodevis ensidig pulssykron tinnitus når jeg våkner opp men forsvinner ganskje kjapt når jeg løfter hodet. Har stramme nakkemuskler og er stresset. Har du noen kommentar til dette?
Les mer...

08.12.2020 (Kilde: lommelegen.no
)
Spørsmal til lommelegen. Har hatt tinnitus i over 4 uker, aldri hatt det tidligere. Jeg sendte inn et spm.ang. Neurontin tidligere, men nå har jeg tatt hørselstest og lurer på i hvilken grad det kan utelukke bl.a. ototoksitet? Har satt opp spørsmål punktvis nedenfor.
Les mer...

01.12.2020 (Kilde: Musikkultur
)
Flere lovende behandlinger mot tinnitus på gang, sier forskere. Piping, susing, during, fossefall. Lyden tar aldri pause og er gjerne verst når det er stille. Tinnitus rammer mellom 10 og 15 prosent av verdens befolkning.
Les mer...

25.07.2020 (Kilde: Forskning.no
)
Et enkelt spørreskjema avdekker plager med tinnitus Fastleger og andre kan bruke skjemaet til å finne ut hvordan pasientene opplever øresus og hva de trenger for å redusere plagene.
Les mer...

04.03.2020 (Kilde: NTL Magasinet
)
Hørselstap som skyldes bråk på jobb, er den vanligste yrkesskaden i Europa. Etter 26 år som banemontør har Trond Dreier fått nedsatt hørsel og tinnitus. På kjøkkenet ved Haakonsvern sliter kokkene med skarpe lyder.
Les mer...

12.01.2020 (Kilde: Harstad Tidende
)
Hva er tinnitus og ménière? Vi hører det ofte nevnt. Man hva er det egentlig?
Les mer...

25.11.2019 (Kilde: klikk.no
)
Cathrine ble mer og mer sjenert av pipingen. Den var ikke lenger bare plagsom om natten, den var enerverende hele døgnet. Ved stress opplevde hun enda mer tinnitus, men selv når hun prøvde å hvile og ta det med ro, var hun plaget.
Les mer...

27.08.2019 (Kilde: Bladet Vesterålen
)
Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) hadde lørdag stand i Lødingen. Da som en del av den landsomfattende aksjonen "Hvert øre teller".
Les mer...

24.01.2019 (Kilde: NRK Vestfold
)
Ble slått ned på jobb – fikk tinnitus og må omskolere seg. Sturla Heggertveit er avhengig av en jobb med støy rundt seg.
Les mer...

29.01.2018 (Kilde: Dagbladet
)
Tinnitus dreper musikkgleden for stadig flere.
Les mer...

08.01.2018 (Kilde: Nettavisen)
Forskere kan ha funnet revolusjonerende behandling for tinnitus. Gode nyheter for rundt 800.000 nordmenn som er rammet av «uhelbredelig» øresus.
Les mer...

22.03.2017 (Kilde: sykepleien.no)
Tinnitus oppstår når samarbeidet mellom øret og sentrale funksjoner i hjernen ikke fungerer som det skal.
Les mer...

26.01.2017 (Kilde: NRK Livsstil
)
TV-legens ukjente plage. Lege Wasim Zahid (41) fra «Hva feiler det deg?» har hatt tinnitus 20 år.
Les mer...

09.12.2017 (Kilde: KK.no
)
Å LEVE MED TINNITUS: KK.no-journalist Ronja Rognmo skriver om hvordan det er å leve med tinnitus.
Les mer...

14.10.2016 (Kilde: Fædrelandsvennen)
Pål Inge Brandsdal var en ivrig konsertgjenger, spilte i flere band og elsket musikk. I dag har hørselstap og tinnitus ødelagt mye av musikkgleden.
Les mer...

08.07.2016 (Kilde: VG Rampelys)
Kort tid etter lanseringsturneen begynte det å ringe i ørene til Monica Heldal (25).Jeg hadde, uten å være klar over det selv, ikke vært snill med ørene mine. En ukes tid etter turneen begynte jeg å høre pipelyder i begge ørene.
Les mer...

09.06.2016 (Kilde: TV2)
Gaute Ormåsen følte at drømmene ble knust pga av at han fikk tinnitus . Hadde det fortsatt å være like ille som det var da, vet jeg ikke om jeg hadde levd i dag, sier Ormåsen i boka «Å høre til» som torsdag blir gitt ut av Hørselshemmedes Landsforbund.
Les mer...

21.03.2016 (Kilde: Aftenposten
)
Tidligere orkestermusiker får 815.000 i erstatning for tinnitus. Et halvt år etter at han begynte å jobbe i OFO kjente han tinnitusen etter hver konsert, men morgenen etter var det borte. Av den grunn tok han ikke problemet på alvor før den ett år senere var permanent.
Les mer...

08.03.2016 (Kilde: NRK)
Flere norske musikere forteller om hvordan de opplever tinnitus. Musikere lever av å gi oss gode opplevelser. Mange av dem betaler selv en høy pris.
Les mer...

24.01.2016 (Kilde: NRK Sørlandet)
Tenk deg en uutholdelig pipelyd som det er helt umulig å flykte fra. Én av seks nordmenn får tinnitus. Rikke Karlsen er en av dem.
Les mer...

09.12.2015 (Kilde: KK Livsstil)
Så lett kan du skade hørselen din. Stadig flere unge oppsøker hjelp på grunn av hørselen, forteller eksperten.
Les mer...

03.11.2015 (Kilde: TV2.no)
Støysjokk i barnehagene! Ungene utsettes for bråk som på en rockekonsert. Ny kampanje skal redusere støynivået i landets barnehager.
Les mer...

24.04.2015 (Kilde: VG)
Tinnitus er ikke som annen lyd i hjernen. Tinnitus henger mer sammen med unormal hjerneaktivitet som sprer seg utover store deler av hjernen, ifølge en ny artikkel i Current Biology..
Les mer...

11.02.2015 (Kilde: KK Livsstil)
1 av 6 unge kan være hørselshemmet. Hørselsskader er på vei til å bli et stort folkehelseproblem i Norge, sier eksperten..
Les mer...

 

NYTTIG

Helikopterpiloter er garantert hørselskade
På konsert i sommer? Tenk hørsel og bruk ørepropper!
Ta en titt på utvalget av ørepropper hos hantek.no