HOVEDMENY


Ting av interesse
Test tinnituslyder
HLFU Hørselhemmedes Landsforbunds Ungdom

> Artikler I Media
16.01.2011 (Kilde: Forskning.no)
Øresus (tinnitus) kan lindres med lyd. Nå kommer en studie fra University of Texas at Dallas med nytt håp for pasientene. Et forsøk med rotter viser nemlig at behandling med høy lyd og stimulering av en spesiell nerve samtidig, kan eliminere lyden.
Les mer...

06.01.2011 (Kilde: Aftenposten)
Elektromagnetisk stråling kan fremme tinnitus uttaler forskeren Sergio Manzetti. Det ble publisert en studie i Neuroscience i 2005 om at strålingseffekt fremmer tinnitus via påvirkningen av blodtilstrømningen til hjernen, noe som indikerer at stråling i vesentlig grad kan påvirke hjernen i hverdagen.
Les mer...

04.01.2011 (Kilde: Aftenposten)
Tinnitus - et liv i sus! Det hyler i ørene, og han kan ikke slippe unna. Kan ikke stenge ute lyden som ingen andre hører. Når den er på det sterkeste, kan den nesten drive ham fra vettet.
Les mer...

15.09.2010 (Kilde: Dagbladet.no)
Omlag hver tiende norske kvinne i alderen 16 til 55 år lider av jernmangel. På listen over symptomer for alvorlig jernmangel finnes blant annet tinnitus (øresus).
Les mer...

19.08.2010 (Kilde: TV2.no)
500 000 nordmenn har en eller annen form for øresus. Tinnitus, eller øresus, kjennetegnes ved at det er en lyd bare du selv hører. Alle kan få tinnitus og lydene varierer fra person til person. Noen har det noen timer hver dag, mens andre hører lyden 24 timer i døgnet.
Les mer...

21.07.2010 (Kilde: NRK Møre & Romsdal)
Hørselshemmedes landsforbund (HLF) er på plass i Molde med egen informasjonsstand for å unngå at festivaldeltakerne får hørselsskader.
Les mer...

02.07.2010 (Kilde: Fedrelandsvennen)
Nedsatt hørsel på Hove Over 120 festivaldeltakere har benyttet seg av gratis hørselstesting på Hove. Og flere av dem har fått nedsatt hørsel i løpet av uken.
Les mer...

15.06.2010 (Kilde: Nordlys.no)
Bruk ørepropper på konserter! Erfari. Veldig mange opplever å få tinnitus (øresus) etter konserter. Tinnitus kan bli permanent, og det kan også gi nedsatt hørsel.
Les mer...

12.04.2010 (Kilde: ABC Nyheter)
Bare 11 prosent av tinnitus (øresus) skyldes arv, viser ny forskning fra Folkehelseinstituttet.. Dette kommer frem fra en stor befolkningsbasert studie som både undersøkte forekomsten av tinnitus og i hvor stor grad tinnitus er arvelig.
Les mer...

05.01.2010 (Kilde: Forskning.no)
Ett år med individuelt tilpasset terapi gjorde at tinnitus-rammede opplevde lavere lyd.
Les mer...

28.12.2009 (Kilde: VG Nett)
Metallica-trommisen Lars Ulrich (46) sliter med øresus etter å ha spilt trommer i et rockeband i mange år. Det er som det konstant ringer i ørene, det går liksom aldri vekk. Det vil ikke stoppe, sier Ulrich til den amerikanske fjernsynskanalen CNN.
Les mer...

22.10.2009 (Kilde: Tidsskrift for Den norske legeforening)
Svakt om tinnitus, sier kritikeren H H Elveland om boken "Selvhjelp ved tinnitus" skrevet av elektroingeniøren Svein Thomassen.
Les mer...

05.10.2009 (Kilde: Haugesunds Avis)
Både skolemedisin og alternativ medisin har hatt lite å bidra med overfor pasienter som er plaget med tinnitus, bortsett fra å lære hvordan en skal akseptere og ignorere lydene, mener refleksolog Arve Fahlvik.
Les mer...

29.09.2009 (Nettavisen)
Tinnitusen verst! Den tidligere VM-vinneren Anette Bøe (49) ble rammet av ensidig døvhet under VM i Val di Fiemme i 2003, der hun jobbet som funksjonær. Hun kjempet 6 år mot Gjensidige og fikk tilkjent en yrkesskade erstatning på 1, 1 mill.
Les mer...

26.09.2009 (Kilde: Siste.no)
Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) har foretatt en spørreundersøkelse blant hørselssentralene ved sykehusene om tilbudet deres til personer med øresus (tinnitus). Hørselssentralene er i hovedsak det stedet der det offentlige tar seg av folk med hørselstap, øresus og andre lidelser. Resultatene i rapporten er ikke oppløftende, mener organisasjonen.
Les mer...

26.03.2009 (VG Nett)
Lave, truende høye, sporadiske eller alltid tilstedeværende lyder i øret. Tinnitus, et problem for stadig flere. Forskere mener nå at de har funnet hovedårsaken til denne plagen.
Les mer...

21.02.2009 (VG Nett)
Kolesterolsenkende medisin kan gi øresus. Sammenhengen mellom kolesterolsenkende midler og øresus er lite kjent.
Les mer...

12.06.2007 (Dagbladet.no)
Helikopterpilot Amund-Ragnar Bjerkeseth knuste forsikringsselskapet og får millionerstatning.If Skadeforsikring håpet at rikets øverste dommere ville gi dem en siste sjanse, men Høyesteretts kjæremålsutvalg har nå sagt nei til å behandle saken.
Les mer...

10.11.2006 (Dagbladet.no)
Akademiska sjukhuset i Uppsala, et av Sveriges største sykehus, går nye veier. I samarbeid med Institutionen för psykologi ved Uppsala universitet tilbyr sykehuset selvhjelpsterapi over nettet. Du logger bare på sykehusets nettsider og setter i gang.
Les mer...

12.02.2006 (Dagbladet.no)
31. januar 2006. bestemte Jæren tingrett at If Skadeforsikring må betale over to millioner kroner i erstatning til tidligere helikopterpilot Amund-Ragnar Bjerkeseth (61). Flere år med sterk støy i cockpit har gitt ham invalidiserende øresusplager og gjort ham overfølsom for lyder.
Les mer...

NYTTIG

Norske helikopterpiloter er garantert hørselskade
På konsert i sommer? Tenk hørsel og bruk ørepropper!
Ta en titt på utvalget av ørepropper hos hantek.no